Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tjejtrampet med seger för Alriksson Cycle Team!!

2008-06-02

Efter att jag varit hemma i Falun i nästan en vecka åkte jag med mamma och pappa till Västerås, vi skulle alla vara med och tävla! Pappa blev en inbiten cyklist för några år sedan och Energitrampet skulle bli första loppet på hans nyinköpta Merida. Mamma köpte även hon en fin röd Merida för någon vecka sedan och med bara några dagars träning med clips skulle hon köra sitt första lopp någonsin i Tjejtrampet. Nästan hela Alriksson var på plats och vi körde Energitrampet som lite extra träning. När några av tjejerna skulle kliva av banan åkte pappas klunga förbi oss och det var omöjligt för mig att ensam jaga ikapp i blåsten, så jag körde helt själv i ganska många av de 12 milen, kanske inte vad jag hade väntat mig av dagen, fast det blev bra träning.

Tjejtrampet var andra deltävlingen i Sverige cupen och några av proffsen var hemma. Norska landslaget satte fart på tävlingen ganska tidigt och attackerna avlöste varandra. Det var någon liten grupp här och var som höll undan en bit och sen blev inhämtad. Efter ca halva banan kom en liten grupp på 5 personer loss, däribland Kajsa Snihs som kör för oss på landsväg, vanligtvis kör hon MTB och det här var hennes första landsvägstävling för året. Det var en ganska ofarlig grupp och med så pass bra åkare i klungen trodde vi nog att det skulle bli inhämtat. Det blev lite små attacker med ca 10km kvar men inget allvarligt. Vi satt mest och bevakade dessa attacker eftersom vi var nöjda med att ha Kajsa där framme, hon är en stark åkare och vi litade på att hon skulle fixa spurten, och det gjorde hon! Ganska coolt att som junior gå och vinna sin första landsvägstävling för året, bra kört Kajsa!! För oss andra blev det stor klungspurt, jag slutade 10:a i tävlingen och ligger på en delad 3:e plats totalt i cupen. Nästa deltävling går i Laxå i slutet av juli.

Mamma tog sig i mål på en stark 85:a plats av 370 tjejer och endast 23 minuter efter oss, det tyckte jag var riktigt bra gjort!! Jag vet vart jag har fått min tävlingsjävel ifrånJ

Efter tävlingen firade vi segern med glass i hamnen i Västerås i det härliga vädret!