Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Totalseger i Kalas cup 2010

2010-09-05

Döm om min förvåning när jag kom till YA arenan på fredag morgon för att åka med frigymnasiet ner till Svanesunds 3-dagars och får se en stor 50-manna buss där! Jag hade ringt och undrat om det fanns plats kvar i bussen, då trodde jag det var en minibuss, nu var det inte direkt problem med platser!!

Tävlingarna på Orust var också sista deltävlingarna i Kalas cup, det var poäng för varje deltävling samt ganska mycket för totalen. Inför helgen ledde jag med 6 poäng före Malin Rydlund, en etappvinst gav 5 poäng, så det blev tävling om varje litet poäng hela helgen!

Första etappen var bergstempot, 1,1km uppför där det gäller att klämma ur allt! Jag gillar verkligen sådant här och det kändes bra innan. Jag fick lite extra support av Marianne och Stig som kommit från Stenungsund för att titta på mig, tack för att ni kom!! Det är inte så mycket att orda om, jag tog i allt jag hade och såg stjärnor när jag gick över mållinjen, självklart kändes det inte bra (sådant här gör bara ont!) fast det gick tydligen fort, jag vann 3 sekunder före Malin och 10 sekunder före Jessica som var 3a på samma tid som Madde som var 4a. Så jag fick 5p och Malin 3p vilket betydde att jag utökade ledningen med 2p till 8.

Nästa deltävling var ett kort GP på lördag morgon. Vi skulle köra 30 minuter + 2 varv på en bana på ca 1.1km. Det var en hel del attacker i början från norska tjejer och Svanesund, jag hade bra hjälp från min klubbkompis Jenny Rissveds som körde riktigt starkt! Efter ca 20-24 minuter attackerade Madde och precis när vi kom ifatt henne så kontrade jag och fick lucka. Madde anslöt snart och ca varvet senare kom Malin med, vi 3 samarbetade och höll undan till mål. Jag drog igång spurten ganska tidigt och höll undan i mål. Malin kom in som 2a så igen fick vi 5 respektive 3 poäng i cupen, nu var min ledning 10 poäng. I 3-dagars tävlingen fick vi bonussekunder så inför tempot ledde jag med 5 sekunder före Malin.

Eftermiddagens tempo blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig… Jag gick nog ut lite för lugnt och kunde sen inte komma igång för jag kände att jag hade en bekväm känsla i benen, det ska nog göra lite mer ont än så. Är lite besviken med min insats och det resulterade i att jag tappade ledningen till Malin som vann tempot 34 sekunder före mig. Jag var i min tur 34 sekunder före Madde som kom in på 3e platsen. Jag halkade förstås ner till 2a platsen i totalen också, 30 sekunder efter Malin. Hon tog även tillbaka 2p på mig i cupen, vilken jag nu ledde med 8p inför den sista och avgörande linje-etappen.

Det blev en spännande och bra linjetävling. Det började med lite attacker i början och ut på varv 2 av 5 attackerade en norska som fick med sig 2 till. Jenny gick ikapp med Jessica på hjul, så jag satt lugnt i klungan. De var 5 där framme fast efter att 3 inte hade hängt med var det bara Jenny och norska juniormästarinnan kvar. På banan fanns en backe på 1km, på varv 3 när vi hade 1.45 fram till utbrytarna drog vi upp tempot så vi blev av med klungan. Nu var det jag, Madde och Malin bakom utbrytarna. De två jobbade för att komma ikapp, jag satt bara på hjul eftersom jag gärna såg Jenny vinna etappen, vilket hade varit bra för mig för att säkra cup-segern. Det känns fel att sitta med utan att jobba, fast i det här läget kunde jag inte göra annat. I slutet av varv 4 kom vi dock ifatt. Efter lite attackförsök ute på sista varvet var vi 4 som närmade oss målet. Det blev verkligen katt och råtta-lek på slutet då ingen ville dra upp spurten, precis när jag tänkte sticka så kom en norska ikapp bakifrån, hon hade gjort det när vi tittade på varandra, jag blev väldigt förvånad när jag såg henne bredvid mig samtidigt som Jenny drog igång spurten, jag blev lite instängd bredvid dem samtidigt som jag hade Malin framför mig, jag fick byta sida av Malin och då var det för kort bit kvar till linjen. Jag missade segern med några decimeter. Det viktigaste i dagens etapp var att om Malin vann var jag tvungen att få poäng. Nu fick Malin 5p och jag 3p för etappen samtidigt som hon fick 20 och jag 17 för totala 3 dagars tävlingen. Det här betydde att jag vann Kalas cup med 3 poäng sammanlagt. Någon sa att det aldrig har varit så tätt i cupen tidigare år.

Det har varit en spännande säsong där jag och Malin har kört väldigt jämt och delat på tröjornaJ Det var skönt att vinna den till slut efter 11 deltävlingar!

Jag får vara nöjd med helgen också med placeringarna 1-1-2-2 och 2 totalt och 1 i cupen! Malin hade placeringarna 2-2-1-1 så det har varit hon och jag i toppen hela tiden, bra kört Malin!!:-)

Nu börjar säsongen verkligen ta slut, 2 helger till sen är det färdigt för i år (i Sverige). Till helgen kör jag en 2 dagars tävling i Oslo, det är första gången som jag ska köra en cykeltävling i Norge! Det ska bli kul!